Закон про мобілізацію: Стало відомо, чи роздаватимуть жінкам повістки до армії

Згідно із новим законом про мобілізацію в Україні, який набуде чинності 18 травня, жінок можуть призвати на службу у Збройних Силах лише за добровільною згодою. Про це повідомляє "24 канал", передають Патріоти України.

Водночас, усі жінки від 18 до 60 років із медичною або фармацевтичною спеціальністю, які придатні до служби за станом здоровʼя, повинні у обов'язковому порядку стати на військовий облік.

Але військовий облік у територіальному центрі комплектації та соціальної підтримки (ТЦК та СП) не означає обов'язкову мобілізацію, оскільки таких жінок можуть призвати на до лав армії виключно за їхнім бажанням.

До того ж жінки, які мають освіту, пов'язану з військово-обліковою спеціальністю із списку, затвердженого Міністерством оборони, не зобовʼязані ставати на військовий облік, але можуть зробити це добровільно.

Також у законі про мобілізацію, підписаного президентом Володимиром Зеленським, йдеться про гендерну рівність у війську. У документі зазначається, що жінки в однакових умовах із чоловіками приймаються на службу за контрактом, призиваються та на рівних засадах проходять військову службу та виконують військовий обов’язок.

Жінки віком від 18 до 25 років також можуть проходити базову військову підготовку, але лише добровільно. Чоловіки відповідного віку натомість зобов'язані повинні пройти базову військову службу у вигляді загальновійськової та фахової підготовка, яка у воєнний час триватиме 3 місяці.

На Одещині чоловік прямо в ЦТК скаоічив себе пожежною сокирою, аби уникнути мобілізації. Подробиці

субота, 27 липень 2024, 6:00

25 липня у Білгород-Дністровському ТЦК та СП чоловік, якого туди доставили, завдав собі каліцтва, щоб уникнути проходження військово-лікувальної комісії. Потерпілого негайно госпіталізували. Про цю надзвичайну подію повідомили місцеві Telegram-канали,...

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...