Закопали гірше, ніж собаку: Українка поділилася криком душі про похорон померлого від пневмонії батька

Похорони померлих з діагнозом коронавірус мають проходити з рядом жорстких обмежень, однак деякі українці повідомляють і про зловживання, які відбуваються під час похорону. Про це йдеться в матеріалі видання "Херсон типовий", передають Патріоти України.

Мешканка міста Васильків, Київської області, Валентина Василівна, розповіла, що в лікарні на родичів померлих з пневмонією чинять тиск, навіть якщо результатів тесту на коронавірус ще немає. Також вона заявила, що місцева ритуальна служба нібито істотно завищила ціну і за документами поховала живу людину.

"Помер мій сват, йому кілька разів відмовляли в госпіталізації, у нього не було температури, обстеження показало пневмонію. Його нарешті госпіталізували в інфекційне відділення, куди його привезла моя дочка, а не "швидка". У нього високий цукор, і не відходила сеча , почалася ниркова недостатність, його потрібно було реанімувати. Я подзвонила лікареві і запитала, чому його не переводять в реанімацію, але мені відповіли, що якщо вони переведуть його в реанімацію, то всі лікарі тоді виявляться в відділенні інтенсивної терапії. Хоча на нарадах вона виступала, що в реанімації у неї люди з підозрою на коронавірус", - розповіла Валентина Василівна.

Стан її свата погіршився. Сама жінка епідеміолог, тому, за її словами, їй було зрозуміло, що це не картина коронавірусу. Але чоловікові нібито не надали необхідну допомогу, і він помер.

"Йому при виписці написали, що у нього ниркова недостатність на тлі цукрового діабету. Але головлікар морально почала тиснути на дітей, що потрібно поховати швидко, хоча навіть результати тесту на Covid-19 не прийшли - мовляв, у нього стояла підозра на коронавірус", - повідомила жінка.

"Але згідно з постановою головного санітарного лікаря України, поховання має бути в рукавичках, а не в спец костюмах. Нам виставили рахунок майже 25 000 гривень, тому я запитала у головного лікаря чи віддадуть нам тіло, якщо ми хочемо, щоб цим зайнялася інша фірма, набагато дешевше, ніж ця. Але вона сказала, що так, якщо вони будуть в захисних костюмах", - розповіла Валентина Василівна.

За даними жінки, в Василькові нібито дозволено ховати померлих від коронавірусу тільки одній фірмі. Тому її зятю довелося заплатити всю суму - тоді небіжчика відразу відвезли на цвинтар, хоча родичам сказали, що похорони почнуться пізніше.

"Зять передзвонив і ми почали швидко їхати на кладовище. Ми не попрощалися... Ми тільки під'їхали, а мого свата вже закопують, бризкають якимись балонами, всі в костюмах, кричать, щоб ми не підходили. Сусіди всі за цим спостерігають. Ми не дали дозакопати, ми привезли священика", - повідомила жінка.

Її обурило те, як проходили похорони. Більш того, виявилося, що в документах помилково вказали ім'я не небіжчика, а її зятя - тобто, живу людину.

"Мій сват був активною по життю людиною, в Василькові його знали, він працював заступником директора Васильківського хлібокомбінату, а його, вибачте, гірше ніж собаку закопали. Більш того, дали виписку, де вказано ім'я зятя, тобто, поховали за документами живу людину", - розповіла Валентина Василівна.

Пізніше виявилося, що сім'я піддалася на вмовляння лікаря ховати чоловіка швидше марно - оскільки тест на коронавірус показав негативний результат.

"Потім прийшов результат тест на коронавірус - негативний. Вони зараз будуть говорити, що не змушували, але морально вони тиснули на нас, ставили умови, а за правилами хворого на коронавірус може ховати будь-яка ритуальна служба, одягнувши рукавички, а мій сват навіть не був хворим. Все місто гуде, що людина померла від коронавірусу. Якщо зараз сказати, що тест негативний, - так люди скажуть, що влада просто приховує", - говорить жінка.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...