Закордонна українка увійшла до списку 100 жінок року

Анастасія Волкова є засновницею стартапу Flurosat, який надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу.

Уродженка України підприємиця Анастасія Волкова з Австралії увійшла до списку найбільш впливових та надихаючих жінок року за версією ВВС, передають Патріоти України.

Зазначається, що Волкова є засновницею стартапу Flurosat, який надає технологічні послуги аграрному бізнесу в різних країнах світу. Нині послугами Flurosat користуються понад тисяча компаній з 15 країн світу.

Про компанію

Сервіс працює за підпискою і допомагає фермерам отримувати різноманітні дані про стан їхнього врожаю. Зокрема, Flurosat аналізує супутникові знімки полів, фотографії з дронів, застосовує технології штучного інтелекту і на основі отриманої інформації радить фермерам, як краще поводитися із врожаєм. Користувач, приміром, може отримати підказки та рекомендації щодо поливу, використання добрив, потенційної дохідності його поля тощо.

Система дозволяє виявити потенційні проблеми із врожаєм задовго до того, як вони стануть помітні неозброєним оком, запевняють у Flurosat. «Ми даємо фермерам рекомендації – кажемо, наприклад, що ось у цій частині поля рослини зневоднені. А на іншій – виснажені і потребують добрив», – пояснювала засновниця Flurosat в одному зі своїх інтерв’ю.

Як зазначається, влітку цього року видання MIT Technology Review вніс Волкову до списку новаторів віком до 35 років. Flurosat частково створюється в Україні – тут працює команда розробників проєкту.

Сама ж Волкова після того, як здобула вищу освіту в Національному авіаційному університеті у Києві, згодом отримала ступінь магістра в Варшавському технологічному університеті, а у 2015 році переїхала до Австралії, щоб займатися наукою. У 2018 році вона захистила докторську дисертацію в місцевому Сіднейському університеті.

Довідка

BBC опублікувало перелік зі 100 найвпливовіших жінок світу за 2020 рік. Список «100 women of 2020» представлений на сайті ВВС. Топ-100 поділений на чотири категорії: «Знання», «Лідерство», «Творчість» та «Ідентичність». До списку увійшли спортсменки, активістки, науковиці, акторки, співачки та представниці політичного життя. Цього року BBC відзначило тих жінок, які змінюють світ «і роблять свій внесок в ці неспокійні часи». ВВС також виокремило «Безлику героїню». Звання присвячене усім жінкам, які під час пандемії коронавірусу жертвують собою, щоб допомогти іншим.

Джерело: ВВС Україна

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...