Закрутять гайки? Голова МЗС Польщі закликав припинити допомогу українським біженцям, щоб вони йшли воювати

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікровський заявив, що країни Євросоюзу знижують мобілізаційний потенціал України, виплачуючи допомогу біженцям. Про це він заявив в інтервʼю Le Monde, передають Патріоти України.

Він заявив, що України зараз насамперед потрібна військова техніка та війська.

"Очевидно, що затримка Конгресу США з ухваленням пакета допомоги була сумною, але й затримка українців з ухваленням закону про мобілізацію теж. А ми знижуємо мобілізаційний потенціал, виплачуючи допомогу українським біженцям, — сказав Сікорський.

Він заявив, що у Польщі українські біженці не отримують соціальної допомоги.

"Якщо вони перебувають під захистом ЄС як біженці, вони отримують 200 євро на місяць на кожну дитину, зараховану в польську систему. У Західній Європі вони отримують інші допомоги. Це є фінансовим стимулом для молодих чоловіків і жінок, які могли б повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору", - зазначив очільник МЗС Польщі.

Родичі жителів Суджі написали листа до Зеленського і Путіна: Що вони просять

п’ятниця, 13 вересень 2024, 19:15

Родичі мешканців міста Суджа та Суджанського району Курської області Росії написали листа до диктатора Володимира Путіна, президента України Володимира Зеленського, а також до омбудсменів обох країн, Тетяни Москалькової та Дмитра Лубінця. Відповідний л...

Штраф чи в’язниця? Ось к в Україні карають за відмову від повістки

п’ятниця, 13 вересень 2024, 18:56

Працівники ТЦК та СП можуть вручити повістку, якщо військовозобов’язаний порушив правила військового обліку. За відмову від повістки загрожує штраф у розмірі 17-25,5 тис. грн або ув’язнення на термін 3-5 років. Про це повідомляється на порталі адвокатс...