Закрутять гайки всім? У Міноборони пояснили, які завдання будуть у військової поліції

Військова поліція працюватиме за схожими принципами з Військовою службою правопорядку (ВСП), але з розширеними повноваженнями. Про це розповів уповноважений Міноборони з питань військової поліції Ілля Костін, передають Патріоти України.

Основні функції військової поліції:

  • підтримання військової дисципліни,
  • оперативно-розшукова діяльність,
  • слідчі дії в питаннях військових злочинів.
  • захист прав військовослужбовців і виконання покарань.

За словами представника Міноборони, створення військової поліції є дуже актуальним питанням. Адже Україна єдина країна у світі, яка веде такі масштабні бойові дії, і не має такого військового формування з правоохоронними функціями.

Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада України прийняла за основу проєкт Закону України "Про Військову поліцію", яким визначаються правові засади організації діяльності Військової поліції, її загальна структура, завдання та повноваження. Наразі очікується друге читання законопроєкту, до якого в Міноборони підготували пропозиції.

Чи знизять мобілізаційний вік в Україні через брак кадрів: У Міноборони дали відповідь

неділя, 28 липень 2024, 21:00

В Україні наразі темпи мобілізації зросли, порівняно з тими, які були наприкінці зими або на початку весни. Про це повідомив речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін, пише "Новое время", передають Патріоти України. "Нині кількість тих, хто оновив с...

"Назвав українську мову "сільською": В Ужгороді чоловік порадив дівчині вчити російську, бо вона їй ще знадобиться

неділя, 28 липень 2024, 20:15

В Ужгороді розгорівся новий мовний скандал. Там чоловік назвав українську мову сільською та порадив дівчині вчити російську, бо вона "ще знадобиться". Про це повідомляють місцеві telegram-канали, а також журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти Ук...