Закрите укриття в поліклініці Києва: Охоронець спробував виправдатися, але не дуже переконливо (відео)

Охоронець поліклініки в Деснянському районі Києва Вадим Мошкін розповів, чому укриття під час повітряної тривоги вночі 1 червня було зачинене. Під час засідання суду йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права внесення застави, повідомляють Патріоти України.

За словами охоронця, він просто не встиг відчинити укриття після оголошення повітряної тривоги. Мошкін розповів, що до бомбосховища ведуть двоє дверей: в хол поліклініки та безпосередньо до укриття, куди потрібно дістатися повз приміщення.

Чоловік каже, коли пролунала "тривога", він відкрив двері в укриття та пішов далі за коридором, аби відкривати двері поліклініки, щоб впустити людей. Втім, не встиг, "все трапилось дуже швидко".

"Пролунала "тривога", я взяв ключі, нікого ще поки не було. Я взяв ключі та пішов по коридору, щоб відкрити бомбосховище. Увімкнув світло, відкрив двері в бомбосховище. Почали стукати люди, я пішов відчиняти, але не дійшов. Я дійшов до реєстратури й мене збило з ніг (вибухова хвиля - Ред.)", - розповів Мошкін.

Він пояснює, що точно сказати, скільки часу минуло від оголошення повітряної тривоги та вибуху. Примірно, близько 5 хвилин. Мошкін зазначив, що його самого "покоцало" від ракетного удару. На зустрічне питання судді з приводу того, чи звертався чоловік за медичною допомогою, він, після декількох уточнень, невпевнено заявив, що лікарі його оглядали. При цьому Мошкін демонстративно показав свої руки судді, однак в кадрі ніяких поранень не видно.

Охоронцю обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 2 місяці без права внесення застави. Його дії кваліфікували статтею "залишення у небезпеці, що призвело до смерті людей". Йому загрожує позбавлення волі від трьох до восьми років.

Джерело: UA:Суспільне

Зірка серіалу "Обіцянка Богу" вступив до лав ЗСУ

четвер, 25 квітень 2024, 12:55

Зірка серіалу Обіцянка Богу, український актор театру і кіно Юрій Феліпенко вступив до лав ЗСУ. Феліпенко доєднався до батальйону ударних БпАК Ахіллес 92 ОШБр. Це підрозділ добровольців, сформований у перші дні повномасштабного вторгнення, інформують П...

"С*ки московські": Російський тренер брудно облаяв волейболісток після поразки

четвер, 25 квітень 2024, 11:44

Головний тренер російського волейбольного клубу «Ленінградка» Олександр Кашин емоційно відреагував на поразку від «Динамо». Зокрема, тренер з країни, чиї керівники люблять розповідати про «духовні скрєпи», назвав своїх суперниць «московськими с*ками», ...