Закрити знов метро та дитячі садки: У Києві та половині областей України планують посилити карантин, - Степанов

Негативні наслідки для економіки та бюджетів різних рівнів від згортання роботи міського транспорту та закриття дошкільних закладів не забаряться.

Через перевищення критеріїв розповсюдження коронавірусу в 13 областях України головні санітарні лікарі регіонів звертатимуться до комісій ТЕБ та НС щодо посилення карантинних заходів. Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, зазначають Патріоти України.

"В умовах адаптивного карантину ми побачили різке зростання в деяких областях – збільшення кількості нових випадків, погіршення динаміки, різке заповнення ліжок у лікарнях, які виділені під COVID-19. Тобто ті критерії, які у нас визначені в постанові, перебільшені по 13 областях нашої країни – це і західні області, і місто Київ. Тому буде відповідне подання від головних санітарних лікарів областей на регіональні комісії ТЕБ та НС, які будуть приймати рішення щодо посилення карантинних заходів на території того чи іншого регіону", - сказав він.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...