Закидав силовиків саморобними гранатами: Колишній найманець "ДНР" влаштував бійню в російській колонії

Переполох в курганській виправній колонії №2 почався напередодні о 10:10. Співробітники ФСВП дізналися про втечу і прийшли з обшуком в приміщення швейного цеху. Прапорщик внутрішньої служби Дмитро Беженар помітив колишнього найманця "ДНР" Олександра Литвинова на горищі. Колишній бойовик всадив заточку в груди силовика, а потім смертельно поранив начальника відділу безпеки колонії 28-річного Станіслава Кононихіна, який кинувся на допомогу колезі, повідомляють Патріоти України із посиланням на Znak.

Усвідомивши, що спроба втечі провалена, Литвинов почав закидати саморобними гранатами інших співробітників ФСВП. Одночасно з цим найманець підпалив тирсу, в промзоні ІК-2 почалася пожежа. Коли на місці з'явилися рятувальники, він кинув "коктейль Молотова" в їх машину.

Переговори з бойовиком не дали результатів - він відмовився здаватися. У підсумку о 16:05 його ліквідували. Після закінчення спецоперації силовики знайшли забитий боєприпасами схрон ув'язнених. У ньому нарахували не менше 34 саморобних гранат і "коктейлів Молотова".

Силовики впевнені, що втікачі зважилися йти на прорив. За даними ЗМІ, екс-найманець повинен був провести у в'язниці 19 років за вбивство літньої жінки, яка працювала страховим агентом. Злочин він скоїв в кінці грудня 2017 року, але не визнавав себе винним. Адвокат бойовика Наталія Кускова підтвердила, що він дійсно воював на Донбасі проти ЗСУ. Мотив його переїзду в РФ вона не знає. За даними джерела, Литвинов був родом з Макіївки. Під час війни був сапером-підривником.

Тепер "світить" тюрма: Ватник із Одеси підняв російський прапор над Бундестагом за допомогою дрона (відео)

субота, 18 травень 2024, 20:02

Українець, який підтримує російське вторгнення в Україну, 9 травня за допомогою безпілотника підняв прапор РФ над німецьким парламентом. Відео інциденту було поширене у соцмережах, передають Патріоти України. В радіусі близько 5,6 кілометра навколо Бун...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...