"Залежить від потреби війська": У ТЦК розповіли, що зараз відбувається з мобілізацією в Україні

Спаду мобілізації в Україні немає, а показники призову – стабільні. Про це розповів заступник начальника Київського обласного ТЦК та СП полковник Юрій Ватрич в коментарі для "Київ24", передають Патріоти України.

Він пояснив, що до 16 липня 2024 року, поки тривав встановлений законом період для оновлення військово-облікових даних, до ТЦК йшло багато людей, тому з одного боку були великі черги, а з іншого – "ресурс до війська йшов більший".

"Коли після 16 липня оновлення завершилось, всі, хто хотів, його пройшов. А хто не прийшов, той і сьогодні не прийде. Тому на перший погляд здається, що стався спад мобілізації. Але хочу вас запевнити, що показники мобілізації перебувають на середньому рівні комплектування, як і було до цього. Цифри на жаль я не можу назвати, тому що війна продовжується", – зазначив Ватрич.

Він наголосив, що не можна просто порівнювати кількість мобілізованих, наприклад, в травні та жовтні, тому що це різні періоди.

"Мобілізація людей залежить в першу чергу від потреби війська в той чи інший момент. І ви розумієте, що в травні та жовтні потреба у військовослужбовцях – вона різниться", – зауважив заступник начальника Київського обласного ТЦК та СП.

М’яч від поперечки влетів у ворота: Футболіст Олександрії забив фантастичний гол (відео)

субота, 26 жовтень 2024, 16:52

У матчі 11-го туру УПЛ Олександрія вдома перемогла Інгулець у Кропивницькому дербі з рахунком — 2:1. На 29-й хвилині переможний гол забив Дмитро Мишньов. Футболіст Олександрії з дальньої відстані вдарив по м’ячу, який від поперечки влетів у ворота, інф...

Відмитися від корупції. У міжнародних відносинах немає справедливості. Є лише ефективність. Що робити

субота, 26 жовтень 2024, 16:34

«В Україні скрізь корупція» – чуємо на Заході на всіх рівнях. Необхідність її подолати приповідкою звучить мало не у всіх документах, резолюціях і рішеннях Заходу щодо України.Цей аргумент, окрім констатації факту, став зручним виправданням для відклад...