Залізли у взуття: У Сумах кажани покусали людей

Упродовж останнього тижня до Сумської міської лікарні звернулися двоє постраждалих від укусів кажанів. Про це повідомив Сумський обласний центр контролю та профілактики хвороб, передають Патріоти України.

7 вересня один із мешканців Сум постраждав після незвичайної зустрічі з кажаном, який заліз у його взуття, що сушилося на балконі. Чоловік виявив тварину тільки тоді, коли почав взуватися. У результаті укусу кажана він отримав інфіковану рану на лівій руці. Постраждалий одразу звернувся до лікарів і отримує курс антирабічних щеплень.

Другий інцидент стався 10 вересня, коли кажан вкусив підлітка. Зграя кажанів залетіла на балкон будинку, і хлопець, намагаючись відігнати їх, отримав укус на кисті руки. Наразі підліток лікується амбулаторно, проходячи курс антирабічної терапії.

Влаштував "бізнес": У Кропивницькому ДБР викрило голову ВЛК, який продавав "білі квитки" військовозобов’язаним

п’ятниця, 13 вересень 2024, 16:30

Працівники ДБР викрили голову військово лікарської комісії Кропивницького, який у змові з працівницею одного з обласних диспансерів організували торгівлю «білими» військовими квитками, передають Патріоти України. Навесні 2024 року очільник ВЛК налагоди...

Закрутять гайки? Голова МЗС Польщі закликав припинити допомогу українським біженцям, щоб вони йшли воювати

п’ятниця, 13 вересень 2024, 15:56

Голова Міністерства закордонних справ Польщі Радослав Сікровський заявив, що країни Євросоюзу знижують мобілізаційний потенціал України, виплачуючи допомогу біженцям. Про це він заявив в інтервʼю Le Monde, передають Патріоти України. Він заявив, що Укр...