"Залізна завіса" все більше опускається над агресором, РФ практично оголосила дефолт, - Шмигаль

На 7-ий день Національної визвольної війни проти російського окупанта наші військові в усіх напрямках міцно тримають оборону, а ворог виснажується, а на окремих ділянках змушений тактично відступати. Про це під час звернення заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, зазначають Патріоти України.

"Десятки тисяч резервістів поповнюють ряди нашої армії. В Україну їде зброя з різних куточків світу. А головне – це те, що розгубленість і страх, що був у багатьох людей в перші два дні війни, змінилися зібраністю і відвагою. Всі розуміють, що ми ведемо визвольну війну за свою землю і майбутнє. І ми не пробачимо ворогові його злочину. За ракетні залпи по українських містах - Харкову, Києву, Житомиру – обов'язково будуть покарані в Гаазі не тільки виконавці, а й автори цього нелюдського задуму", - заявив Шмигаль.

Також він підкреслив, що повна ізоляція РФ у світі йде повним ходом. "Залізна завіса" все більше опускається над агресором. Світові компанії йдуть з Росії, адже не хочуть мати відношення до "кривавих грошей". Росія практично оголосила дефолт. Для Росії закрили небо більшість цивілізованих країн", - розповів прем'єр.

Водночас Україна стає все сильнішою. Європейський парламент прийняв заявку України на вступ до ЄС. Україна приєднується до Європейської мережі ENTSO-E.

"Урядова команда працює разом з Президентом України в Києві і на певних місцях за умовами воєнного часу. Ми нікуди не поїдемо і не здамося ворогові. Вчора ми спростили порядок використання коштів резервного фонду державного бюджету в період дії воєнного стану, що дозволить швидко приймати рішення щодо виділення коштів на потреби української армії. Уряд також прийняв рішення, що гуманітарна або технічна допомога буде надходити без зволікань і застосування ніяких заходів митного контролю на підставі спрощеної декларації", - розповів Шмигаль.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...