Залишали людей на вулиці: В Одесі викрили банду "чорних" реєстраторів

На території Одеської області протягом кількох років діяла злочинна група, до складу якої входило десять осіб. Функції учасників були різні, але всіх об'єднувала кінцева мета - незаконна перереєстрація об'єктів нерухомості, передають Патріоти України.

"Ці "бізнесмени" мали доступ до Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань і називали себе державними реєстраторами. Насправді, за фінансову винагороду вони банально заходили до реєстру і міняли власників підприємств, господарів всілякої нерухомості на тих осіб, хто їм платив. Їхні заробітки становили не один мільйон доларів, а збитки, завдані людям, - у рази більше", - розповіли в слідчому управлінні регіонального главку Нацполіції.

Встановлено, що протиправною діяльністю вони займалися протягом трьох років і причетні до скоєння 18 серйозних кримінальних злочинів. Зокрема, правоохоронці викрили та затримали державного реєстратора та приватного нотаріуса Одеського міського нотаріального округу. У них проведено санкціоновані обшуки.

Відзначається, що ці фігуранти в 2019 році незаконно змінили інформацію, яка обробляється в автоматизованій системі Державного реєстру прав на нерухоме майно.

Таким чином, спільники позбавили підприємство права приватної власності на 8 об'єктів нерухомого майна - автозаправних станцій в Одесі та області, чим заподіяли законному власнику збитків більш, ніж на 10 млн гривень.

Як зазначають правоохоронці, це - лише "верхівка айсберга". За даними інформованого джерела, згаданий нотаріус - жінка - нібито замішана в ряді скандалів, зокрема, у співпраці з рейдерськими групами.

25 квітня Київський районний суд Одеси обрав запобіжний захід: державному реєстратору - у вигляді тримання під вартою з правом внесення 5 млн гривень застави, приватному нотаріусуу - цілодобовий домашній арешт. Триває досудове розслідування.

"Є просто люди, які втекли": У Зеленського пояснили посилення роботи консульств за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:59

Не існує ніякого "Варшавського майдану", а просто є люди, які втекли з країни, що воює, а тепер намагаються протестними акціями "відстоювати свої права", забувши про свої обов'язки. Про це заявив радник очільника ОП Михайло Подоляк, пише "24 Канал", пе...

В Україні штрафи за порушення правил військового обліку мають намір підвищити в рази: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:55

В Україні статтями 210 та 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (КУпАП) передбачено відповідальність за порушення призовниками, військовозобов'язаними, резервістами правил військового обліку (зокрема за те, що не став вчасно на облік...