Залишиться без крил: У Києві хочуть змінити знамениту "Батьківщину-Мати"

У Києві запропонували змінити пам'ятник під назвою"Батьківщина-Мати". Відповідна петиція з'явилася на сайті Київради, передають Патріоти України.

Що не подобається автору петиції

Автор прохання стверджує, що у цього монумента "радянська естетика". Петицію склав Олександр Артемов. "Батьківщина-Мати" на Печерську є найвищою монументальною спорудою в Європі і приваблює туристів.

"Але первісний задум і радянська естетика цієї споруди не відповідає сучасним політичним та ідеологічним вимогам суспільства. Водночас її демонтаж здається недоцільним, по-перше, оскільки він міцно вписався в обриси нашого міста, по-друге – з економічних міркувань", - повідомляє Артемов.

Які пропозиції?

Автор петиції пропонує не демонтувати пам'ятник, а змінити його, мовляв, скульптура виглядає чоловікоподібною. "Оскільки ця жінка виглядає досить чоловікоподібно, а ще й тримає в руках щит і меч, нескладно буде перетворити її в статую Архістратига Михаїла – патрона нашого міста. З цією метою прибрати груди, замінити радянський герб гербом Києва і домонтувати крила. Якщо знайдуться додаткові гроші", - написав автор петиції.

Для довідки

Батьківщина-Мати - це монументальна скульптура в Києві на правому березі Дніпра. Розташована на території Музею історії України у Другій світовій війні.Її відкрили в 1981 році на День Перемоги за часів Брежнєва.


Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.