Залишився без храму: Перший онлайн-священник на Луганщині відпускає гріхи телефоном та проповідує у Facebook (відео)

Володимир Маглена був настоятелем храму у Веселому на Луганщині. А коли вирішив перейти до ПЦУ, то лишився без приміщення.

Священник Володимир Маглена відпускає гріхи у Фейсбуці – ні, це не жарт! Просто Володимир Маглена залишився без храму, коли перейшов до ПЦУ. І вирішив, що церква це не лише стіни, а людям допомагати можна і в інтернеті, зазначають Патріоти України.

Тепер він перший в Україні онлайн-священник. Проповіді читає у фейсбуці, а сповідує в особистих повідомленнях. Постить меми та полюбляє стильний одяг. Володимир Маглена був настоятелем храму у Веселому на Луганщині. А коли вирішив перейти до ПЦУ, то лишився без приміщення. Але не без пастви – охочих допомогти знайшлося багато.

На пожертви купив комп’ютер та всяку техніку. “Церква це не стіни і не цегла, це живі люди”, – каже Володимир Маглена. Тепер літургії проводить онлайн та записує власний подкаст. Донька малює аватарки, а дружина запускає сайт з варениками. На його соціальні мережі підписано 10 000 людей. Це у 10 разів менше, ніж живе у Веселому.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...