Замах на життя Путіна поки не інкримінують: Спецназ захопив бунтівного батюшку з Уралу та доправив на суд до Москви

Колишнього схімонаха Сергія (Романова), який захопив Средньоуральский жіночий монастир і затриманого в ніч на 29 грудня спецназом, конвоювали в Москву для обрання запобіжного заходу. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на адвоката затриманого Світлану Герасимову, передають Патріоти України.

За її словами, Сергію пред'явлено звинувачення за статтями 148 («Порушення права на свободу совісті та віросповідань»), 330 («Самоправство») і 110.1 («Схиляння до самогубства») КК РФ. Засідання Басманного суду у справі колишнього схімонаха призначено на 14:00. Варто відзначити, що раніше він виступав проти Путіна.
У ніч на 29 грудня опального колишнього схімонаха Сергія (Романова) затримав спецназ. Монастир взяли штурмом, територію навколо храму на час оточили. Причиною затримання став відеоролик, розміщений на YouTube, в якому Сергій закликає своїх прихильників «померти за Росію».
Засновник Средньоуральского жіночого монастиря отець Сергій виступав із публічним запереченням коронавірусу і проклинав бажаючих закрити храми на період пандемії. Пізніше його позбавили сану схіігумена і звинуватили в захопленні монастиря.
Відносно Сергія почалося відразу кілька дослідчих перевірок за фактом повідомлень про можливі злочини, які він, імовірно, здійснив у монастирі, в тому числі за фактом повідомлень про катування дітей у захопленій ним обителі. Незважаючи на це, його прихильники досі відмовляються залишати монастир.

Європа почала повертати українців додому? Нові "сюрпризи", які чекають на біженців

вівторок, 21 травень 2024, 14:58

У Чехії знайшли спосіб сприяти поверненню українських біженців додому. Відповідну пілотну програму уже тестує місцеве МВС. Програма тимчасова, тому допоможуть лише кільком сотням людей. . Що придумали в Чехії, а також чим та як мотивують переселенців п...

У Міноборони закликали військових не встановлювати "Резерв+": У чому причина

вівторок, 21 травень 2024, 14:50

Чинним військовослужбовцям не потрібно встановлювати "Резерв+". Для них незабаром запустять альтернативний застосунок.Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в інтерв'ю Radio NV. Як пояснив Лазуткі...