Замерзає вода в туалеті та рідкі ліки в шафі: В яких умовах працюють медики на Житомирщині

Єдине джерело обігріву медперсоналу – це 2 електрообігрівачі, втім навіть вони не нагрівають повітря тепліше за 5 градусів.

У кабінетах амбулаторії селища Висока Піч на Житомирщині температура коливається від нуля до мінус 3 градусів. В таких умовах медикам доводиться працювати та приймати пацієнтів. Амбулаторія опинилася без тепла, тому що 31 грудня заклад перейшов у підпорядкування Тетерівської територіальної громади, повідомляють Патріоти України.

Тож, аби зекономити, там вирішили опалювати медзаклад дровами. Газ вимкнули одразу, а от твердопаливний котел так і не встановили. Пацієнти переживають, щоб не захворіти ще більше. У приміщенні вони перебувають у шапці, теплій куртці та рукавичках.

"Це жах просто, тому що прийшов лікуватись, а в результаті не можеш навіть роздягнутись – стоїш в одязі, працівники теж у верхньому одязі. Як лікар може мене так послухати? Це смішно", – розповіла пацієнтка амбулаторії Вікторія Кохановська.

Почала замерзати вода, пацієнтів консультують за телефоном

Єдине джерело обігріву медперсоналу – це 2 електрообігрівачі, втім навіть вони не нагрівають повітря тепліше за 5 градусів. Коли ж на вулиці було мінус 15, у туалетах почала замерзати вода, а на полицях – фізрозчин для крапельниць.

Через такі "спартанські" умови лікарі намагаються не приймати хворих в амбулаторії, кажуть – лікувати пацієнтів вдома тепліше. А у медзакладі вони не можуть ні послухати хворого, ні зробити елементарний укол.

"У туалеті в раковині та в унітазі вода замерзла. У відрі вода теж замерзає. Людей обстежують за телефоном. Часом виїжджаємо на дім", – поділилась медсестра Валентина Романчук.

Вже в екстрених випадках звертаються до швидкої й вже вони виїжджають. Кажуть, крапельниці, уколи в таких умовах зробити неможливо.

Яка причина

В об'єднаній громаді кажуть, селище з амбулаторією прийняли до себе в кінці 2020 року. Тоді медзаклад опалювали природним газом, втім "блакитне" паливо виявилось не по кишені для громади. Отож вирішили встановити твердопаливний котел. От тільки від газу відмовились одразу з 1 січня, а з котлом вийшла затримка.

За найоптимістичнішими прогнозами тепло в амбулаторії з'явиться не раніше лютого – кілька днів піде на проплату та постачання обладнання, ще тиждень – на встановлення та налаштування техніки.

Джерело: 24 канал

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...