Замість автошколи йдіть до репетитора: У чому головні зміни в правилах отримання прав водія

В Україні запроваджують нововведення для водіїв щодо отримання водійських посвідчень. Деякі з них ускладнять життя, але є й такі, які дають певну свободу, передають Патріоти України.

Зокрема, отримати водійське посвідчення можна буде без навчання в автошколі. Також не обмежується кількість спроб на складання практичного іспиту для отримання прав, передає «РБК-Україна».

Як відомо, раніше, щоб отримати водійські права, необхідно було пройти теоретичній курс в автошколі. Тепер документи про проходження теорії в автошколі непотрібні.

Людина може вивчати Правила дорожнього руху вдома. Потім потрібно прийти до будь-якого центру МВС і скласти іспит, попередньо записавшись на нього онлайн.

За бажанням, можна звертатися до репетитора чи, як і раніше, навчатися в автошколі.

За інформацією міністра внутрішніх справ Ігора Клименка, пише видання, в рамках програми можуть навчатися, зокрема, поранені військові. Самостійне вивчення теорії зробить процес їхньої підготовки зручнішим.

Ці ж зміни передбачені в ухваленому ВР законопроєкті № 7354 та мають набути чинності в листопаді 2023.

Іспит із теорії у сервісних центрах МВС передбачає створення прозорих умов для складання іспитів.
Скласти теоретичний іспит можна у будь-якому центрі МВС країни. Згодом така функція стане доступною і в ЦНАП.

Записатися на іспит можна онлайн через сайт Головного сервісного центру МВС.

В разі невдалого результату повторно можна спробувати скласти іспит через 10 днів. Кількість спроб — необмежена.

Тип та кількість завдань не змінюються. За 20 хвилин треба відповісти на 20 питань комп'ютерного тесту.

Приступати до практичного навчання дозволяється лише після успішного складання екзамену з теорії в сервісному центрі МВС. Така можливість зберігатиметься впродовж 12 місяців після отримання свідоцтва про теоретичну підготовку

На цьому етапі навчання обов'язково треба відвідувати практичні заняття в автошколі, пройти програму підготовки (зазвичай — 40 годин водіння з інструктором). Далі треба скласти внутрішній іспит та отримати документ про закінчення автошколи.

Після завершення практичного курсу в автошколі необхідно записатися на екзамен із практики в сервісному центрі МВС. Запис здійснюється через термінали в приміщеннях центрів. Також тестують можливість записатися на іспит онлайн.

Від 1 серпня 2023 кількість спроб для складання практичного екзамену є необмеженою. Інтервал між спробами — 10 днів

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...