Замість Діда Мороза - “відморозки” з автоматами: У російському місті з’явилися крижані солдати (фото)

Російське місто Чита в Сибіру святкує Різдво та Новий рік із крижаними статуями, на яких зображені солдати з автоматами Калашникова в руках. Місцева влада вирішила, що ці льодові скульптури стануть доречною прикрасою святкового сезону для підтримки “патріотичних почуттів”. Але така ідея сподобалася не всім, передають Патріоти України.

Кореспондент видання провів опитування на вулицях Чити з приводу появи таких “прикрас”. Багато хто погоджувався, що крижані солдати встановлені доречно.“Ми перебуваємо в центрі війни. Це нормально, що тут є ці льодові солдати, це відповідає моменту", – вважає Тетяна, жителька міста, розташованого недалеко від китайського кордону, на відстані 4830 км на схід від Москви.

Інша мешканка зауважила, що це незвичайний спосіб святкування Нового року. “Зазвичай у нас був би Дід Мороз, зайчики чи білочки. Але це ознака часу”, – каже вона, додавши, що Росію атакують “фашисти”.

Встановивши майже повний контроль над ЗМІ, кремлівській пропаганді вдалося переконати велику кількість росіян, що їхня країна веде екзистенційну боротьбу із Заходом.

Але дехто з мешканців Чити потайки протестує проти таких мілітаризованих “прикрас” міста. Скажімо, в одного з “крижаних орків”, встановленого біля фонтану на площі Леніна, невідомі вночі відламали дуло його автомата.

Насмішки в соцмережах викликала скульптура солдата, яка “охороняє” мізерний каркас новорічної ялинки з червоною зіркою на верхівці біля міського будинку культури. “Ялинка прекрасна. У ній вся велич Росії”, - іронічно прокоментували фото.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...