"Замість якісного лікування - ампутація кінцівок": В окупованому Маріуполі спортсмен залишився без ніг

В окупованому росіянами Маріуполі не вистачає ліків. Через це місцеві жителі не отримують достатніх медичних послуг, іноді навіть позбуваються кінцівок. Про це повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко, передають Патріоти України.

Жителі окупованого Маріуполя вмирають від нестачі ліків. У місті дефіцит препаратів для онкохворих, людей з діабетом, туберкульозом та проблемами з щитовидною залозою.

"Вчора здоровому спортсмену - 2 метри на зріст та 120 кг ваги - ампутували дві ноги. Чому? Після пережитого стресу через воєнні дії у нього стався інсуліновий криз. Через відсутність у місті необхідних медикаментів та належного медичного супроводу він став людиною з інвалідністю. І це не поодинокий випадок. Замість якісного лікування з препаратами - ампутація кінцівок. "Швидкі рішення", які калічать та вбивають маріупольців", - розповів Вадим Бойченко.

Він додав, що понад 2 місяці російські загарбники та їхні посібники блокують нормальний доступ жителів до питної води, достатньої кількості їжі та медикаментів. Вадим Бойченко закликав міжнародне співтовариство надати оцінку гуманітарній катастрофі у місті та геноциду жителів і допомогти організувати допомогу маріупольцям.

В центрі Ужгорода військовий зірвав шеврони з п'яного бійця, – журналіст

субота, 4 травень 2024, 20:53

Військовий, що перебуває на реабілітації, у центрі Ужгорода зірвав з бійця шеврони, який нібито перебував у нетверезому стані. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. Подія трапилася у п'ятницю, 3 травня, на площі Шандор...

У Чехії відбувся мітинг проти заїзду проросійських байкерів (фото)

субота, 4 травень 2024, 19:59

У суботу, 4 травня, у чеському місті Брно перед головним входом до Центрального кладовища зібралась група людей з прапорами ЄС, НАТО та України, які вийшли на протест проти заїзду проросійських байкерів з нагоди закінчення Другої світової війни у Європ...