Замість хворих дітей за пільговими путівками на море поїхали відпочивати нащадки чиновників

Скандал під Києвом: за пільговими путівками на море поїхали відпочивати діти чиновників

У селищі Димер Київської області розгорівся скандал через пільгові путівки для дітей на море. У первісному списку були діти, які перебували на диспансерному обліку, з багатодітних сімей, з сімей учасників АТО. Однак в Очаків поїхали не вони, а діти місцевих чиновників, повідомляють Патріоти України з посиланням на ТСН.

Як розповів батько хлопчика з пільгової категорії, в мережі один з депутатів оприлюднив список з підписом і мокрою печаткою дітей, які повинні були отримати путівки. Але по факту на відпочинок вирушили діти з інших сімей - працівників сільради.

Ситуацію вирішили обговорити на засіданні селищної ради та під стіни будівлі прийшли ветерани АТО. Там сталася бійка.

Списки дітей формувала керівниця служби у справах дітей та бухгалтер. Обидві вже звільнені. Жінка розповіла, що списки потрібно було сформувати швидко і раніше вона розсилала інформацію по школах, але чомусь вона дійшла не до всіх. Перелік склали за заявками, які пільговики подали задовго до цього.

Частина дітей у списку - діти працівників селищної ради, у яких теж є пільги, і вони перебувають на обліку в диспансері. Спеціальна комісія перевірить ці дані, але чиновників змусять відшкодувати вартість путівок.

А ось тих дітей, які не поїхали відпочивати – обіцяють відправити за іншими путівками. Можливо не на морі, а в гори. Хто поїде - вирішуватиме спеціальна комісія з п'яти осіб.

Під Києвом розгорівся скандал через пільгові путівки


Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...