Замість заробітків - справжнє рабство: Журналісти розповіли про тяжку працю далекобійників-іммігрантів - так працюють і українці (відео)

Бажання заробити гроші часто приводить людей із третіх країн, зокрема й України, в Литву. Досить популярною серед іммігрантів є транспортна сфера. У цій країні працює близько 77 тисяч водіїв-далекобійників, серед яких близько 90 відсотків - приїжджі. Однак, незважаючи на всі очікування, ці люди стикаються практично з неймовірною експлуатацією праці. Про це йдеться в журналістському розслідуванні литовського інтернет-телеканалу Laisvės TV. Як виявилося, одна з найважливіших сфер економіки країни заснована на рабській праці іммігрантів, передають Патріоти України.

Своє дослідження журналісти проводили протягом чотирьох місяців. Вони зібрали свідчення, висновки експертів і документи, а також опитали водіїв, які працюють у різних литовських компаніях. Їхній досвід – різний, але всіх об'єднує одне – далекобійники розповідають про експлуатацію, якої вони зазнали в Литві і порівнюють це з рабством.

Кожна історія починається практично однаково – вірячи обіцянкам литовських підприємців про високу заробітну плату і хороші умови праці, ці люди збирають гроші і приїжджають до Литви, але, влаштувавшись на роботу, потрапляють у своєрідну пастку. Вони на власному досвіді дізнаються, як працюють схеми експлуатації та ухилення від сплати податків, створені литовськими перевізниками.

У сюжеті показано умови, в яких проживають іммігранти. Вони розповідають, що після підписання контрактів можуть довго сидіти без роботи і грошей, зарплати часто затримують, їх обманюють. Перед поїздками транспортні фірми стягують із водіїв плату за можливі нещасні випадки в майбутньому – такі збори є незаконними, а гроші офіційно не враховуються. Також існують певні векселі, часто підписавши які, водії залишаються в боргу перед компанією.

Детальніше про схеми експлуатації іммігрантів литовськими компаніями дивіться в сюжеті

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...