Замість живої людини - аватар: У МЗС незвична ШІ-представниця (відео)

Міністерство закордонних справ України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Про це повідомляє прессслужба відомства, передають Патріоти України.

«МЗС України вперше в історії створило з використанням технологій штучного інтелекту цифрову особу, яка офіційно коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ. Представниця МЗС з консульських питань Вікторія Ші створена на основі реальної людини – української співачки Розалі Номбре, яка погодилася pro bono виступити в якості прототипу для представниці», – повідомили у МЗС у соцмережах.

Команда проєкту, як вказано, відзняла та оцифрувала її. «Важливо зазначити, що консульська представниця та її реальний прототип є двома різними особами, а з офіційними коментарями від імені консульської служби МЗС виступає лише цифрова особа Вікторія Ші», – зазначили у МЗС.

«Моє імʼя символізує нашу головну мету – перемогу України, а прізвище - штучний інтелект, який мене створив. Моя робота полягатиме в донесенні до громадськості оперативної та перевіреної інформації консульського департаменту МЗС України», – заявила Вікторія Ші в своєму вітальному відеозверненні.

Міноборони переглянуло меню для військових: Ось які продукти залишаться в минулому

середа, 15 травень 2024, 18:58

Міністерство оборони України змінило правила годування військових – з каталогу прибрали деякі продукти, але водночас меню суттєво доповнили. Про це йдеться у повідомленні пресслужби відомства. «Наші військові – ключовий фактор оборони країни. Збалансов...

Мобілізація по-новому: Названо хвороби очей, з якими не візьмуть на службу

середа, 15 травень 2024, 18:48

Одним із ключових нововведень закону про мобілізацію став оновлений список вад зору, з якими не беруть на службу в армії. Далі розглянемо всі хвороби очей, з якими не беруть до ЗСУ. Новим законом про мобілізацію скасовано статус обмежено придатного до ...