Прийнято вважати, що консервовані та заморожені фрукти та овочі менш корисні, ніж свіжі, але це не завжди так - іноді в них міститься навіть більше корисних речовин. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.
"Хоча теоретично фрукти і овочі, свіжі з поля, є найбільш корисними, оскільки всі вітаміни і мінерали збережені (згодом вони зменшуються природним чином), це може бути не так після того, як продукти були доставлені в магазин і провели якийсь час на полиці супермаркету, а потім тиждень "нудилися" холодильнику", - пояснила дієтолог Хелен Бонд.
Вона додала, що багато заморожених продуктів містять стільки ж корисних речовин, скільки і свіжі, тому що вони швидко заморожуються і поживні речовини зберігаються.
І хоча процес консервування, який включає в себе термічну стерилізацію продуктів, може зменшити кількість поживних речовин, що руйнуються високою температурою, інші залишаються стабільними, поки ви не відкриєте консерви.
Згідно з результатами дослідження, проведеного в 2015 році, ті хто вживав багато консервованих фруктів мали кращі показники 17 основних поживних речовин, включаючи калій (корисний для підтримки здорового артеріального тиску), кальцій (для міцних кісток) і клітковину (необхідна для хорошого травлення).
Наприклад, консервовані помідори містять приблизно в тричі більше потужного антиоксиданту лікопіну, ніж свіжі. Справа в тому, що процес консервування руйнує клітинні стінки томатів і полегшує засвоєння червоного пігменту лікопіну, що міститься в них.
У Європейському Союзі набуває чинності заборона на використання в манікюрі одного з ключових компонентів для гель-лаків та акрилових нігтів, що може змінити індустрію краси. З 1 вересня 2025 року в Європейському союзі буде заборонено використання оксид...
Заступник командира 3-го армійського корпусу Дмитро Кухарчук 25 серпня у Facebook прокоментував смерть 41-річного керівника Кіровоградської обласної федерації брейк-дансу Євгена Кушніра (Мочерняка) в Черкаській області, котрий вистрибнув з автомобіля, ...