Заморожені і консервовані фрукти і овочі можуть бути кориснішими за свіжі: Стало відомо, у чому секрет

Прийнято вважати, що консервовані та заморожені фрукти та овочі менш корисні, ніж свіжі, але це не завжди так - іноді в них міститься навіть більше корисних речовин. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

"Хоча теоретично фрукти і овочі, свіжі з поля, є найбільш корисними, оскільки всі вітаміни і мінерали збережені (згодом вони зменшуються природним чином), це може бути не так після того, як продукти були доставлені в магазин і провели якийсь час на полиці супермаркету, а потім тиждень "нудилися" холодильнику", - пояснила дієтолог Хелен Бонд.

Вона додала, що багато заморожених продуктів містять стільки ж корисних речовин, скільки і свіжі, тому що вони швидко заморожуються і поживні речовини зберігаються.

І хоча процес консервування, який включає в себе термічну стерилізацію продуктів, може зменшити кількість поживних речовин, що руйнуються високою температурою, інші залишаються стабільними, поки ви не відкриєте консерви.

Згідно з результатами дослідження, проведеного в 2015 році, ті хто вживав багато консервованих фруктів мали кращі показники 17 основних поживних речовин, включаючи калій (корисний для підтримки здорового артеріального тиску), кальцій (для міцних кісток) і клітковину (необхідна для хорошого травлення).

Наприклад, консервовані помідори містять приблизно в тричі більше потужного антиоксиданту лікопіну, ніж свіжі. Справа в тому, що процес консервування руйнує клітинні стінки томатів і полегшує засвоєння червоного пігменту лікопіну, що міститься в них.

Айтішниця поскаржилась, що роботодавець відхилив її кандидатуру через те, що вона... з Харкова

неділя, 5 травень 2024, 22:50

UI/UX дизайнерка Марина Стульнікова з Харкова розповіла як зіткнулася з відмовою від роботодавця через свою локацію. За її словами, їй уперше відмовили з такої причини. Після цього дизайнерка всюди прибрала позначку про свою локацію в Харкові, передают...

"Добре, що став на міну": Мати російського окупанта зраділа, що син повернувся з фронту інвалідом

неділя, 5 травень 2024, 21:30

Російський окупант Олексій Воронін пішов вбивати українців через борги і кредити. Додому загарбник повернувся без кінцівки, але радіє, що отримав мільйони компенсації та купив квартиру. Історію "трьохсотого" окупанта розповів Юрій Бутусов, передають Па...