Заморозки і грози: Синоптики розповіли, якої погоди чекати в Україні на вихідних

У вихідні дні, 20-21 квітня, в Україні прогнозується прохолодна погода, в деяких регіонах - нічні заморозки до -5 градусів, повідомляють Патріоти України.

Згідно з даними Укргідрометцентру, атмосферний фронт принесе дощі з грозами у західні області. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с, у Криму та Приазов'ї окремі пориви 15-20 м/с.

Температура вночі 1-6° тепла, заморозки на поверхні ґрунту 0-5°, східних, більшості західних, Сумської, Житомирської та Дніпропетровській областях заморозки у повітрі 0-3; вдень в Україні 11-16° тепла, на Закарпатті 15-20°.

У Києві опади не очікуються. Вітер північно-східний з переходом на північно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 1-4° тепла, заморозки на поверхні ґрунту 0-5°; вдень 11-16° тепла.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...