Заморозки та посуха: Синоптик попередив про холодний початок травня в Україні

Перша декада травня в Україні буде відносно прохолодною, інколи очікуються заморозки та невеликі дощі, а на півдні розвиватиметься посуха. Про це повідомив синоптик Ігор Кібальчич, передають Патріоти України.

За прогнозом синоптика, протягом нового тижня і до кінця першої декади травня на території України переважатиме прохолодна погода за рахунок встановлення північно-західних повітряних потоків.

"Температура повітря очікується на 1-3°С нижче за кліматичну норму, а в окремі дні місцями на 4-6 °С холодніше за середні багаторічні показники. Як наслідок, у більшості областей збережеться ймовірність нічних заморозків як на поверхні ґрунту, так місцями і у повітрі", - попередив синоптик.

За його словами, опади впродовж тижня розподілятимуться нерівномірно, а їх інтенсивність буде досить низькою внаслідок переважання поля підвищеного тиску та антициклональної циркуляції. Найменше дощів очікується у східних та південних регіонах.

"В Одеській, Миколаївській та Херсонській областях продовжиться розвиток ґрунтової посухи та встановлення високої, місцями надзвичайної пожежної небезпеки", - говорить фахівець.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...