Замовника "відмазали"? Активісти незадоволені фіналом розслідування вбивства Гандзюк. Від Зеленського, котрий божився докопатись, вимагають пояснень

Активісти "Хто замовив Катю Гандзюк" вважають, що офіс генпрокурора "злив" справу про розслідування вбивства активістки, на їхню думку, замовник злочину Владислав Мангер домовився з прокуратурою на найвищому рівні, повідомляють Патріоти України з посиланням на спільноту "Хто замовив Катю Гандзюк"

"Друзі, разом із вами ми зробили дуже багато аби покарати усіх причетних до вбивства Катерини Гандзюк. Сьогодні справу злили.

Нас із вами вчергове годують лайном... Володимир Зеленський обіцяв посадити вбивць Каті Гандзюк. Зеленський привів до влади Ірину Венедіктову, яка всього за 40 днів розвалила справу і тепер діє в інтересах замовників та організаторів вбивства Каті.

Будемо вимагати у президента пояснень", - йдеться на Facebook-сторінці спільноти.

Активісти повідомили, що влаштують акцію о 19.00 год біля Офісу президента.

На їхню думку, винним вдалося домовитися із генпрокурором Венедіктовою і справу "злили".

Зокрема, їх не влаштовує рішення про завершення досудового розслідування, тому що:

  • До кінця розслідування ще три місяці. Слідчі дії та негласні слідчі дії - незавершені. Не завершили навіть ті слідчі дії, які були ініційовані потерпілими і клопотання по яким були задоволені.
  • Передати справу до суду "як є" (без збору додаткових доказів) уже дуже довго просять адвокати одного із замовників вбивства - Владислава Мангера. Розраховуючи таким чином на виправдовувальний вирок;
  • ГПУ підтримала вимоги адвокатів Мангера;
  • Організатор злочину Олексій Левін так і не дав свідчень і заявив про відмову співпраці зі слідством;
  • Павловський також не дав жодних свідчень.

Активісти вважають, що Мангер заплатив Левіну та його рідним за мовчання.

Також вони стверджують, що Мангер домовився з ОГП на найвищому рівні: "Інакше важко пояснити навіщо слідству нехтувати 3-ма місяцями, які залишились для збору доказів і обривати слідчі дії".

Крім того активістів не влаштовує те, що досі немає клопотання в суд на відсторонення Мангера від посади, адже одного разу "він не прийшов до суду, а потім показував довідку з лікарні, яка підпорядковується обласній владі, невідстороненим представником якої він власне є".

Також немає підозри правоохоронцю, який сказав Левіну тікати з країни. Ця справа у ДБР.

Під час брифінгу не звучало інформації про причетність чи не причетність до злочину колишнього голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва та ексзаступника голови Херсонської ОДА Євгена Рищука.

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...