Замовника вже теж знайшли: Студенти облили фарбою пам'ятник Бандері за... тисячу гривень

У Львові двоє студентів місцевого вишу облили фарбою пам'ятник Степану Бандері, після чого були затримані поліцією. Одному зі зловмисників суд вже виніс вирок - чотири роки ув'язнення, але звільнив від покарання з випробувальним терміном. Про це повідомив представник суду Павло Береза, передають Патріоти України.

Сам інцидент стався в ніч проти 5 лютого, а справу розглядали в Галицькому суді Львова наприкінці квітня. Затриманим студентам - віком 19 та 24 років - повідомили про підозру за ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Підсудний визнав свою провину. Його засудили до 4 років з випробувальним терміном - 2 роки. "Таке рішення було прийнято на підставі угоди між прокурором і обвинуваченим... Надалі під час служби (студент навчається на військовій спеціальності) за обвинуваченим буде проведено нагляд", - розповів Береза.

За словами представника суду, під час слідства також з'ясувалося, що молодим людям заплатили по тисячі гривень за те, щоб вони облили пам'ятник фарбою. Це завдало збитків Галицькій адміністрації у розмірі 7100 гривень.

У відділі комунікації Нацполіції у Львівській області розповіли, що правоохоронці вже знайшли замовника злочину і проти нього ведеться окреме розслідування.

Джерело: UA:Суспільне

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...