Занесений до Червоної книги: У Чорнобилі виявили метелика розміром з пташку (фото)

Блакитна стрічкарка вкрай рідко зустрічається в Україні та Європі.

На території Чорнобильського радіаційно-екологічного заповідника виявлено рідкісного в Україні метелика, розмір якого можна порівняти з невеликим птахом. Називається він блакитна стрічкарка (Catocala fraxini). Про це повідомляється на сторінці заповідника у Facebook, передають Патріоти України.

Зазначається, що це один із найбільших представників метеликів не тільки в Україні, але і в Європі. Розмір його крил може сягати 45 міліметрів, а розмах у польоті – до 110 міліметрів.

В Україні цей вид занесено до Червоної книги. Як зазначили в заповіднику, після дощу метелика перенесуть на його улюблене дерево – тополю.

Facebook Чорнобильського заповідника.

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...

Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.