Запах із рота може свідчити про проблеми зі здоров'ям: В яких випадках треба негайно бігти до лікаря

Запах з рота та проблеми з печінкою: який зв'язок

Печінка виконує безліч функцій та бере на свої плечі важливі для нашого організму функції. Необхідно бережливо ставитись до неї та виявляти проблеми завчасно.

Людська печінка часто страждає, адже є найбільшою залозою організму. Навантаження на неї велике, тому немалим є ризик розвитку хвороб.

Запах з рота та проблеми з печінкою: який зв'язок

При захворюваннях чи тривалому навантаженні клітини печінки зношуються, через що не можуть знешкоджувати шкідливі речовини. Тут і починається інтоксикація, яка, найчастіше, спричинена надмірним вживанням алкоголю чи прийомом окремих ліків.

Проблеми з печінкою з'являються приблизно у кожної десятої людини. Під час цього рівень токсинів може підвищуватись, що призводить до різних проблем. Про те, що печінка переповнена токсинами та потребує "звільнення", можуть попереджати одразу п'ять змін з організмом, які не так вже й складно помітити:

  • поганий солодкий запах із рота;
  • головний біль та мігрень;
  • надмірне потовиділення;
  • здуття живота;
  • судинні зірочки, сітки на шкірі.

Щоб уникнути серйозного ушкодження, дуже важливо вчасно виявляти ці ознаки ураження печінки, а опісля – змінювати спосіб життя, йти до лікаря тощо. Без консультації фахівця та відповідного лікування виникає ймовірність рубцювання, цирозу, печінкової недостатності та навіть смерті.

Цікаво, що поганий запах з рота, який може повідомити вам про проблеми з печінкою, має ще кілька тлумачень. Так, кислий може свідчити про хвороби шлунково-кишкового тракту, а запах ацетону – про діабет та інші захворювання.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.


Чоловік відмовився від повістки, бо "має трьох неофіційних дітей": Яке рішення ухвалив суд

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:44

У Львівській області до 3 років іспитового терміну засудили чоловіка, який категорично відмовився від мобілізації. Свої дій він пояснив тим, що хворий та "має трьох дітей, які офіційно на нього не зареєстровані". Про це йдеться у вироку Самбірського ра...

"Я був не згоден із політикою своєї країни": Росіянин розповів, чому воює у складі 3-ї штурмової бригади

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:26

Боєць на позивний "Барсік" 2014 року приїхав з Росії та долучився до "Азову", щоб захищати Україну. 2022 року він знову пішов на фронт та воює у складі 3 штурмової бригади. Про це він сказав в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Український ...