Запалали відразу вісім квартир: Мер Мелітополя, у якого згоріло житло, прокоментував резонансну пожежу (відео, фото)

У Мелітополі вже третій день на місці масштабної пожежі, яка трапилася в минулий четвер в елітному котеджному містечку на вулиці Кизиярській, працює спеціалізована лабораторія. Мер Мелітополя Іван Федоров, чия квартира була в палаючому котеджі, прокоментував НП журналістам, повідомляють Патріоти України.

Нагадаємо, пожежа сталася, приблизно, о 16.10, в одному з котеджів загорілися 8 квартир. Багато вигоріли грунтовно, хоча рятувальники працювали інтенсивно кілька годин. На місце події виїхали керівництво обласної поліції, співробітники районного управління поліції, пересувна криміналістична лабораторія ГУНП в Запорізькій області, співробітники СБУ.

Міський голова Мелітополя, чия квартира також знаходиться в згорілому котеджі, в момент пожежі перебував у робочому відрядженні в Німеччині, де вирішував питання закупівлі муніципального транспорту і комунальної спецтехніки для міста. Після повернення в місто, мер прокоментував цю НП.

- Спалахнули, практично 8 квартир. Через те, щоб була спекотна погода, вогонь поширювався дуже швидко. Одна з квартир була і моєю. Я вдячний співробітникам ДСНС, поліції, СБУ і прокуратурі за оперативну роботу. Уже третій день працює спеціалізована лабораторія, яка повинна встановити причини пожежі. Є й основні версії. Але ми дочекаємося офіційного висновку експертизи. Добре, що ніхто не постраждав, адже в квартирах живуть сім'ї з дітьми, - прокоментував мелітопольський міський голова Іван Федоров.

Слідством розглядаються кілька причин пожежі, серед яких коротке замикання, порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Не виключається і версія підпалу. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.


Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...