Запевняють, з благородною метою: Фейсбук пропонує користувачам довірити йому зберігати свої оголені фото

Компанія Meta (Facebook) запропонувала користувачам завантажити свої оголені фото для того, щоб перешкоджати їхньому поширенню. Фотографії можна завантажувати на сайт StopNCII. У проекті також беруть участь понад 50 організацій, інформують Патріоти України.

Ресурс StopNCII забезпечує конфіденційність фото, що завантажуються – вони хешуються ще на пристрої користувача і не полишають його. Для звірки відправляються хешовані дані. Фотографії отримують унікальний безпечний ідентифікатор, який бачать технологічні компанії, що беруть участь у проекті.

Якщо фотографії знайдуться на одній з платформ-учасниць проекта, наприклад, в Instagram або Facebook, їх власник отримає доступ до них і зможе видалити. Якщо у майбутньому фотографії знову з'являться в інтернеті, користувач отримає сповіщення про це.

Проект StopNCII доступний у всьому світі для користувачів старше 18 років. Платформою керує британська служба підтримки постраждалих від розповсюдження інтимних фото без згоди UK Revenge Porn Helpline. Вона працює із 2015 року.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...