Запобігає раку: Вчені розповіли про рятівну дієту

Дієтологи порадили замінити червоне м'ясо рибою або м'ясом птиці для зниження ймовірності розвитку онкологічних захворювань. Про це повідомляє Міжнародне агентство з вивчення раку (МАВР), передають Патріоти України

Для запобігання раку вчені радять відмовитися від куріння, алкоголю, неправильного харчування і малорухливого способу життя.

"З'їдаючи більше 100 грамів м'яса в день, людина на 17 відсотків підвищує ризик захворіти на рак. Також надмірне споживання червоного м'яса і продукції з нього може привести до новоутворень в товстому кишечнику. Канцерогенними можуть бути і продукти глибокої переробки, наприклад ковбаси, нагетси і піца", – йдеться у заяві.

Для зменшення ймовірності розвитку раку радять їсти риб'ячий жир, а також продукти з великою кількістю клітковини (овочі, фрукти), оскільки вони володіють захищаючим від раку ефектом.

Частині пенсіонерів підвищать пенсії за рахунок стажу: Ось скільки років потрібно

середа, 24 грудень 2025, 18:25

У Пенсійному фонді України нагадали, що окремі категорії пенсіонерів мають право на збільшення пенсійних виплат завдяки додатково набутому страховому стажу. Про це нагадують в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Черкаській області, передают...

Від 1 січня змінюють правила виходу на пенсію: Ось що і для кого зміниться

середа, 24 грудень 2025, 16:50

Від 1 січня 2026 року в Україні набудуть чинності посилені вимоги до страхового стажу для призначення пенсії за віком. Відбудеться новий етап пенсійної реформи. Про це повідомив народний депутат Михайло Цимбалюк, передають Патріоти України. За його сло...