Запорожці покладали на своє дітище велику надію: Як виглядав експортний варіант "Таврії" для Європи (фотофакти)

Poch Tavria XL створили спеціально для французького ринку. У хетчбека змінений дизайн та покращене оздоблення салону.

До інтернету потрапили рідкісні архівні фото рідкісної Poch Tavria XL. Цю версію ЗАЗ-1102 було створено спеціально для Європи. Про це повідомляє сайт Hyser.

Мало хто знає, що свого часу "Таврія" експортувалася до Європи. Постачання налагодили після здобуття Україною незалежності в 1991 році і ЗАЗ-1102 мав певний попит насамперед завдяки невисокій ціні.

Зокрема, у Францію до 1993 року поставили 1600 авто. Там вони коштували 35990 франків і були одними з найдешевших машин на ринку. Мало того, "Таврія" навіть потрапила до французького журналу Auto Plus — вона взяла участь в пробігу бюджетних машин.

Саме для Франції місцевий дилер Poch створив Tavria XL. Від стандартної моделі хетчбек відрізнявся оформленням передньої частини, новими бамперами та колісними дисками. У салоні покращили обшивку.

Силовий агрегат ЗАЗ-1102 не змінювали – хетчбек оснащували стандартною 1,1-літровою “четвіркою” потужністю 51 к. с. та 5-ступінчастою механічною КПП. Максимальна швидкість становила 140 км/год, а витрата палива – 7,8 л/100 км.

Які види повісток вручають українцям і що загрожує ухилянтам: детальне роз'яснення

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:49

Під час загальної мобілізації призову до армії підлягають громадяни, здатні виконувати військовий обов'язок, віком від 18 до 60 років. Призов здійснюється через вручення повісток, яких наразі існує три види. Перша – для уточнення даних; друга – для про...

Шалена спека чи холод? Синоптик розповіла, яким буде літо в Україні

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:40

Усі мріють про тепле та приємне літо. Давати чіткі прогнози щодо погоди влітку ще зарано. Утім, Віра Балабух, кандидатка географічних наук, завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і ...