Запродана Феміда: Соціологи оприлюднили, скільки українців довіряє судам, Верховний суд стверджує, що такого не може бути

Судам довіряє 2,2% українців, згідно з останніми дослідженнями Центру Разумкова. Це є один із найнижчих показників довіри до державних інституцій в Україні, повідомила експертка Центру протидії корупції Галина Чижик. Про це було сказано під час онлайн-форуму, передають Патріоти України.

Питання довіри до суду прокоментувала голова Верховного суду Валентина Данішевська. "Ми багато працюємо над тим, щоб керувати (в хорошому сенсі) питаннями довіри, щоб люди відчували позитивні зміни, які відбуваються у судовій системі" – сказала вона.

Голова суду не погодилась з даними соціологів і навела свої цифри. "Ця цифра (2,2%) людей, які абсолютно довіряють судам. Там ще вимірюється показник скоріше довіряють. Ми дуже прискіпливо вивчаємо ці дослідження для того, щоб розуміти, де нам потрібно посили свою роботу. За нашими оцінками, на початку реформи у 2017 році рівень довіри був приблизно 7%. Зараз, ми бачимо, що в цілому системі довіряють більше 13%. Цей показник зріс майже вдвічі", - зауважила вона.

Заступник голови правління Центру політико-правових реформ Роман Куйбіда сказав: у плані судової реформи, це рік втрачених, нереалізованих можливостей, "навіть зі знаком мінус". "Після припинення повноважень членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, що я вважаю було зроблено правильно, ВКК до цього часу немає, немає навіть закону, який би дав можливість її сформувати.

Ба більше, невиконана так само обіцянка політиків стосовно перезавантаження Вищої ради правосуддя і тут навіть ті пропозиції, які є стосовно формування нового складу ВКК під лідерством Вищої ради правосуддя, яка є тим органом, який насправді консервує всі негативні практики у судовій системі. Це теж хибний шлях, який приведе тільки до збереження корупційних практик, наявних у судах", – сказав експерт.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...