Запропонував старенькій киянці допомогу: Власниця трикімнатної квартири на Печерську пустила до себе незнайомця і стала безхатьком

Власниця трикімнатної квартири на Печерську  пустила в дім незнайомця і залишилась без житла

Власниця трикімнатної квартири на Печерську на схилі років опинилась на вулиці через зухвалого шахрая, який привласнив її помешкання.

За словами правоохоронців, 48-річний чоловік підшукував людей без родичів, які мають у власності нерухомість. Таким чином він познайомився із самотньою пенсіонеркою – власницею трикімнатної квартири у Печерському районі, зазначають Патріоти України.

Щоб потрапити до неї у квартиру, ділок запропонував допомогу по господарству.

Коли власниця житла вийшла по справах, він поміняв замки та більше до квартири її не пустив. Надалі він підробив заповіт та фіктивне свідоцтво про її смерть та, використовуючи підроблені документи, заволодів квартирою.

Під час проведення обшуків вдома у зловмисника правоохоронці знайшли фіктивний заповіт та свідоцтво про смерть власниці квартири, чисті бланки свідоцтв про народження та смерть, а також заяви про прийняття спадщини від дев’яти різних померлих громадян.

Слідчі повідомили зловмиснику про підозру за ч. 4 ст. 190 (шахрайство), та ч. 4 ст. 358 (підроблення документів) Кримінального кодексу України, а житло повернули 71-річній власниці.

Наразі правоохоронці перевіряють чоловіка на причетність до незаконного заволодіння ще 10 квартирами у столиці та встановлюють його можливих поплічників.

За вчинене фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.



В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...