Запускатиме супутники на орбіту Землі: У США створили найбільший у світі дрон (фото, відео)

У США створили повністю автономний багаторазовий дрон Ravn X, здатний виводити супутники на орбіту всього за 180 хвилин цілодобово, повідомляють Патріоти України з посиланням на Mail Online.

Дрон може злітати з будь-якої злітно-посадкової смуги, досягаючи великої висоти, де він розгортає другу ступінь. Після цього він запускає ракету на низьку навколоземну орбіту і летить назад на свою злітно-посадкову смугу. Він приземляється, а потім припарковується в підвісці.

Очікується, що першим запуском супутника з використанням Ravn X стане місія по запуску малого супутника ASLON-45 США в 2021 році.

Як відзначили в компанії-розробнику Aevum, ця технологія дозволяє відправляти супутники на орбіту без пілота, стартового майданчика або масивної ракети.

Дрон має довжину близько двох шкільних автобусів і може автономно перевозити супутники вагою до 500 кг без використання дорогої інфраструктури.

Розробники кажуть, що крім військових цілей, безпілотна ракета-носій може допомогти вченим швидко і дешево вивести датчики на орбіту для експериментів і досліджень.

"Ravn X - єдина невелика ракета-носій, яка була побудована з нуля для багаторазового використання - 70% багаторазового використання відразу після виходу, і до 95% в найближчому майбутньому можна буде використовувати повторно. Після доставки на низьку навколоземну орбіту БПЛА просто повертається на Землю, автономно благополучно приземлившись на злітно-посадковій смузі і паркується в ангарі ", - зазначив сказав Джей Скайлус, засновник і генеральний директор Aevum.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...