Записана на "любу тещу": Київський прокурор не задекларував квартиру за 5 млн (відео)

Цікаво, що за декларацією прокурора можна зробити висновок про його досить скромне життя.

Артем Ясь. Фото: my.ua.

Прокурор Голосіївського району Артем Ясь не задекларував квартиру в Києві за 5 млн грн, яку купив у 2016 році. Про це стало відомо активістам ГО "Стоп корупції". Живе правоохоронець у столиці в будинку по вулиці Феодосійській, 2л у тому ж Голосіївському районі, передають Патріоти України.

"Квартира, де Ясь проживає разом із дружиною, придбана в 2016 році і записана на його тещу. Саме з цього будинку прокурора забирають на службовій машині на роботу і там же на внутрішній парковці стоїть його власне авто. Площа приміщення – понад 100 квадратних метрів. Орієнтовна вартість такого житла – близько 5 млн грн", – розповів правозахисник ГО "Стоп корупції"Роман Литвин.

Цікаво, що за декларацією прокурора можна зробити висновок про його досить скромне життя. Кілька років поспіль він вносив у документ лише дані про зарплату і авто. Ні квартири, ні будинку, ні земельної ділянки, ні навіть гаража для машин у Яся нібито не було.

Артем Ясь – син люстрованого заступника керівника Чернігівської обласної прокуратури. Він працює в прокуратурі Голосієво з 2015 року. Причому, за інформацією видання "Прокурорська правда", спочатку його шанси очолити Голосіївську прокуратуру були невеликі. Лише на третьому етапі, за результатами "психологічного тесту" і співбесіди, він дивовижним чином увійшов до першої трійки.

За цей час прокурор вже засвітився в ряді корупційних скандалів. Його підозрюють у сприянні чиновниками Бучі та Ірпеня, яких звинувачували у привласненні ласих земельних ділянок під Києвом.

Також Ясь може бути причетний до кришування точки незаконного видобутку піску в Києві. Браконьєри з фірми "Мостобуд" безперешкодно займаються нелегальним бізнесом протягом декількох років. При цьому прокурору району відомо про незаконний об'єкт. Однак ніяких дій для ліквідації бізнесу, незважаючи на обіцянки громадським активістам, Ясь так і не вчинив.

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...