Заради допомоги окупантам: У Кропивницькому чоловік створив масову ботоферму (фото)

СБУ ліквідувала в Кропивницькому ботоферму, яка створювалал тисячі фейкових акаунтів для інформдиверсій проти України. Про це повідомили в пресслужбі СБУ, передають Патріоти України.

Як стало відомо, організатором ботоферми був переселенець із Запоріжжя, який переїхав на Кіровоградщину після повномасштабного вторгнення РФ. Вже на місці він розпочав масово створювати анонімні акаунти у соцмережах і продавати їх через даркнет.

“Відповідне обладнання встановив в орендованій квартирі одного зі спальних районів обласного центру. Середня вартість одного боту – 200 грн. Встановлено, що зловмисник створив майже 3 тис. фейкових акаунтів, які планував продати на загальну суму більше ніж пів мільйона грн. Основними його “клієнтами” були представники російських спецслужб, а також підконтрольні їм прокремлівські пропагандисти. Боти потрібні були агресору для “розгону” дезінформації нібито від імені українських громадян про ситуацію на фронті, а також для спроб дискредитації підрозділів Сил оборони”, - розповіли в пресслужбі СБУ.

Вже під час обшуків в орендованій квартирі чоловіка знайшли комп’ютерну техніку, спеціалізоване обладнання, а також три тисячи SIM-карток.

Побиття дівчини представником ТЦК у Одесі: У командуванні Південь відео назвали "роботою на ворога"

вівторок, 14 травень 2024, 23:41

Керівництво оперативного командування Південь звернулося до правоохоронців щодо інциденту з дівчиною та представниками ТЦК в Одесі. Про це йдеться в заяві ОК Південь, передають Патріоти України. Також керівництво хоче дізнатися, у чиїх інтересах був ко...

Виготовляли на Буковині: Українців годували підробленими небезпечними продуктами (відео)

вівторок, 14 травень 2024, 22:50

Детективи Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили підпільне виробництво продуктів харчування – зокрема їжі швидкого приготування та кави. Працювали ділки у Чернівецькій області в антисанітарних умовах. Про це повідомили у БЕБ, передають Патріоти України...