Заради допомоги українкам: Відома американська письменниця продає унікальний смарагд з 400-річною історією (фото)

Обручку зі смарагдом письменниці та спадкоємиці всесвітньовідомої мережі готелів Шератон Мітці Пердью виставлять на аукціон в грудні цього. Гроші, які отримають від продажу дорогоцінного каменю, знайденого на кораблі, що затонув 400 років тому, підуть на підтримку України. Про це повідомив керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов, передають Патріоти України.

За старовинну коштовність планують виручити майже 70 тисяч доларів. "Вражений самовідданістю Мітці Пердью, яка заради допомоги Україні виставить на аукціон свою обручку із легендарним смарагдом. За старовинну колумбійську коштовність планують виручити майже 70 тисяч доларів, які надалі скерують потерпілим від війни українським жінкам", – розповів Нєбитов.

За його словами, відома письменниця та спадкоємиця мережі готелів Шератон Мітці Пердью літом приїхала в Україну. Вона побачила роботу поліцейських Київщини і наслідки окупації для нашої області. Жінка відвідала ворогом окупантами Ірпінь, Бучу, Бородянку та Макарів.

"Всюди вона була вражена жорстокістю агресорів, руйнівними наслідками вторгнення російських військ в Україну", – підкреслив генерал поліції.

Варто зазначити, що обручка зі смарагдом, який письменниця виставить на аукціон, має цікаву історію. Коштовний камінь є частиною скарбів, які в 1985 році знайшов на затонулому судні відомий мисливець за скарбами Мел Фішер. Судно, яке перевозило 35 кг колумбійських смарагдів, 180 тис. срібних монет, 24 тонни болівійського срібла та 125 злитків золота затонуло у 1622 році біля берегів Кі-Веста (штат Флорида, США).

Мел Фішер з усією своєю родиною шукав десятиліттями різні кораблі. На жаль, його син і невістка навіть загинули, пірнаючи з аквалангами у пошуках скарбів. Роботу шукача коштовностей багато років спонсорував відомий бізнесмен Френк Пердью.

Як тільки вони знайшли судно, штат Флорида негайно привласнив його, але Френк дійшов до Конституційного Суду США і рішення штату скасував. Таким чином золото, срібло та смарагди стали належити шукачу скарбів та бізнесмену.

Майже всю свою частину Френк Пердью пізніше віддав до Смітсонівського Інституту, а з одного, найкрасивішого, він замовив зробити перстень. Саме з ним він за кілька років просив руки та серця у своєї майбутньої дружини Мітці. Вона сказала так й вони прожили щасливе життя. У 2005 році Френк помер.


Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...