Зараз ніде не купиш: У мережі розповіли про унікальний продукт часів СРСР, який зник із магазинів

Деякі продукти, які були популярними в СРСР можуть спантеличити сучасну людину або іноземця, який ніколи не бував у Союзі. Через дефіцит і великий брак різних товарів у державі вигадували різні дивовижі, передають Патріоти України.

Втім, не всі з них були дивними і дикуватими, як, наприклад, рибна ковбаса. Вона мала специфічний запах і смак і не дуже добре зберігалась, тому її припинили випускати ще у сімдесятих. Натомість медове масло мало неабияку популярність. OBOZ.UA розповідає більше про цей продукт.

Медове масло виготовлялось із двох натуральних продуктів – вершкового масла жирністю 52% та бджолиного меду. Останнього у продукті було аж чверть. Таке масло виходило м’яким та солодким. А смак та аромат мало відповідно до сорту меду, який додавався. Так липовий мед робив продукт світлим і ніжним на смак, а гречаний – темнішим та більш насиченим. Використовували таку суміш і як намазку для бутербродів, і для домашнього приготування тортів. Схожий продукт легко можна виготовити самотужки, змішавши дві субстанції.

Але, якщо експеримент з медом можна було вважати вдалим, то от цикорієве масло популярності не зажило. Як неважко здогадатись, у жир підмішували сушений цикорій. Ця рослина має досить специфічний смак, однак із тваринним жиром він поєднується не дуже добре. Тому продукт швидко зник навіть з напівпорожніх полиць радянських магазинів.

Людей налякав звук вибуху: У Києві сталась пожежа у супермаркеті "Сільпо"

п’ятниця, 19 липень 2024, 0:30

У Дарницькому районі сталась пожежа в приміщенні супермаркету. Про це 18 липня повідомляє пресслужба Київської міської державної адміністрації (КМДА), зазначають Патріоти України. "Всі аварійно-рятувальні служби та «швидка» на місці, проводиться евакуа...

"Я дуже боялася... Я дуже рада, така горда!": Лайма Вайкуле розповіла, чому заспівала українською мовою (відео)

четвер, 18 липень 2024, 23:15

Латвійська співачка Лайма Вайкуле, яка з юності будувала кар'єру в Москві, але послідовно з 2014 року засуджувала російську агресію проти України і відмітила всі пропозиції та чималі гонорари з'їздити в окупований Крим. Цьогоріч готується заспівати укр...