Деякі продукти, які були популярними в СРСР можуть спантеличити сучасну людину або іноземця, який ніколи не бував у Союзі. Через дефіцит і великий брак різних товарів у державі вигадували різні дивовижі, передають Патріоти України.
Втім, не всі з них були дивними і дикуватими, як, наприклад, рибна ковбаса. Вона мала специфічний запах і смак і не дуже добре зберігалась, тому її припинили випускати ще у сімдесятих. Натомість медове масло мало неабияку популярність. OBOZ.UA розповідає більше про цей продукт.
Медове масло виготовлялось із двох натуральних продуктів – вершкового масла жирністю 52% та бджолиного меду. Останнього у продукті було аж чверть. Таке масло виходило м’яким та солодким. А смак та аромат мало відповідно до сорту меду, який додавався. Так липовий мед робив продукт світлим і ніжним на смак, а гречаний – темнішим та більш насиченим. Використовували таку суміш і як намазку для бутербродів, і для домашнього приготування тортів. Схожий продукт легко можна виготовити самотужки, змішавши дві субстанції.
Але, якщо експеримент з медом можна було вважати вдалим, то от цикорієве масло популярності не зажило. Як неважко здогадатись, у жир підмішували сушений цикорій. Ця рослина має досить специфічний смак, однак із тваринним жиром він поєднується не дуже добре. Тому продукт швидко зник навіть з напівпорожніх полиць радянських магазинів.
Багато українців навіть не підозрюють, що через певні обставини можуть втратити частину пенсії. Такі випадки трапляються, але їх можна уникнути, якщо вчасно подати певну інформацію Пенсійному Фонду. Про те, у кого та чому можуть утримувати частину пенс...
Непройдена військово-лікарська комісія не є підставою для того, аби затримати громадянина на вулиці й доставити його до територіального центру комплектування. У такій ситуації група оповіщення може лише виписати громадянину повістку. Про це на порталі ...