Заробітчанин, котрого побив охоронець у Празі за те, що той українець, помер

Житель Стрия, що на Львівщині, Павло Ратов, 42 роки, помер у лікарні в Празі у п'ятницю, 5 листопада. Чоловік потрапив до реанімації, після того, як його вдарив охоронець нічного клубу. Про смерть чоловіка виданню ZAXID.NET розповіла дружина покійного Світлана, зазначають Патріоти України.

Інцидент стався 10 жовтня. Ратов з двома українцями, з якими разом працював на будівництві, пішли прогулятися вечірньою Прагою. Повертаючись додому зайшли до нічного клубу Goldfingers у центрі чеської столиці. Побачивши ціни, вирішили піти геть. Зі слів Світлани, чоловіки у клубі не затримувалися, і відразу пішли до виходу.

Охоронець, який стояв на вході в клуб, почав словесно ображати їх. Кричав чеською, щоб вони йшли геть, що вони погані українці й свині. Штовхав одного з них у спину. Вже на вулиці охоронець вдарив Павла у голову. Той впав, розбив голову і втратив свідомість. Більше до тями не приходив. На відео з камер спостереження усе видно.

У лікарні у чоловіка діагностували важку черепно-мозкову травму і набряк мозку. Павло був у реанімації без свідомості майже місяць. У п'ятницю, 5 листопада, помер у лікарні, не приходячи до тями.

Чеська поліція відкрила кримінальне провадження, однак охоронця ще не затримали. Дружина найняла адвоката і дізналася, що охоронець - колишній боксер. Раніше його вже притягували до кримінальної відповідальності. Зараз він продовжує працювати у клубі.

Світлана перебуває у Празі. Вона поїхала туди, аби забрати тіло чоловіка в Україну. Усі витрати з перевезення дружина взяла на себе. За її словами, в українському консульстві їй відмовили у допомозі.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...