Зароблена копійчина вийшла боком: Галичанин зберігав вдома труп дружини заради пенсії

Житель Львова ховав вдома труп дружини заради пенсії

Житель містечка Східниця Львівської області кілька місяців ховав труп цивільної дружини у себе вдома, щоб отримувати її пенсію. Чоловіка звинуватили в шахрайстві, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Факти".

Пенсіонер близько 10 років жив у цивільному шлюбі з жінкою. Восени 2020 року вона померла. При цьому чоловік вирішив приховати це від усіх. Труп дружини він сховав у своєму будинку, де вони жили разом.

Щомісяця пенсіонер знімав з банківської карти пенсію, яка нараховувалася жінці.

На судовому засіданні чоловік свою провину визнав і попросив, щоб його суворо не карали. Крім того, він добровільно повернув до Пенсійного фонду всі незаконно привласнені їм гроші.

У підсумку пенсіонера визнали винним у шахрайстві і суд постановив покарання у вигляді позбавлення волі на один рік. Однак визнав можливим звільнити від реального відбування ув'язнення, встановивши йому випробувальний термін в один рік і шість місяців.

Нагадаємо, в Україні розкрили нову шахрайську схему, жертвами якої стають пенсіонери. Мережа фірм розсилає листівки і СМС про перемогу в "акції" і обіцяє виплатити кілька сотень тисяч гривень.

За вказаним у повідомленні номером телефону оператор повідомляє умову отримання виграшу: купити товар з каталогу. Але після оплати ви отримаєте тільки пропозицію ще що-небудь купити.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...