"Зарплата залежить від посади і звання": Військовий розповів, які пільги є у співробітників ТЦК

У суспільстві контрастно ставляться до ТЦК. Через певні ситуації люди уявляють, що всі їхні працівники отримають нібито тисячі й тисячі в іноземній валюті. Проте справжні умови роботи такі самі, як і будь-де: 20 тис. грн заробітна плата, триразове харчування тощо. Про це говорить сержант, фронтовик, який наразі служить у ТЦК, Олександр Порожнюк у розмові із «Главкомом», передають Патріоти України.

«Зарплата залежить від посади і від звання. Солдатська зарплата – приблизно 20,3 тис. грн. Я молодший сержант, моя зарплата 22,8 тис. грн», – говорить Олександр.

Він додає, що також годують, триразове харчування: держава надає продукти, а їхні кухарі вже готують. Також годують й тих, кого привезли у ТЦК.

«У всіх військових безкоштовний проїзд. А пільги є тільки в тих, хто учасник бойових дій – це великі знижки на комуналку, на лікарні та санаторії. Ну, як у всіх УБД (посвідчення учасника бойових дій – «Главком»)», – каже сержант.

Коментуючи відбирання телефонів у привезених до ТЦК в інших регіонах Олександр говорить, що у них такого немає. Там, де він служив і за які може сказати: в Решетилівці, Диканьці, Полтаві – такого немає. Телефон вважається приватною власністю, а тому вони не мають права відбирати його: «На яких підставах я буду забирати телефон у чоловіка, якщо він хоче жінці подзвонити чи мамі? Я що, буду забирати, а потім кожну годину видавати?».

Також він додає, що можна робити передачі мобілізованим: їжу, одяг, потрібні речі. Аргументує тим, що є люди й з дальніх сил, до яких можуть приїхати передачі аж на другий чи третій день. У шостому відділі Полтавського районного ТЦК та СП у Решетилівці годують таких людей, також для них є душова.

"Вибачте, просто ніг немає": Герой України розповів, як його зупинили працівники ТЦК

субота, 2 серпень 2025, 22:14

Солдат Третьої штурмової, Герой України Андрій Сергієнко з позивним «2.0» розповів, як у Києві його зупинили працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Історією військовий, який на фронті втратив обидві ноги, поділився у ...

В клярі чи "по-домашньому, з часничком"?: Кухарі Дніпра вже експериментують зі стравами з сарани (відео)

субота, 2 серпень 2025, 21:49

Через нашестя сарани в українських регіонах кухарі Дніпра вже починають експериментувати з новим інгредієнтом. У деяких країнах Азії ця комаха давно стала делікатесом. Про це йдеться у сюжеті «Сусільного», передають Патріоти України. Кухар Дмитро Горба...