Засекречена за часів "холодної війни" ділянка: Журналісти розповіли про "невидиму" до катастрофи частину Чорнобиля (відео)

Містечко "Чорнобиль 2"- це був секретний військовий гарнізон, де проживали військовослужбовці та їх сім'ї.

У "Чорнобилі 2" жили військові та їхні родини. Фото: соцмережі.

На території Чорнобиля є засекречена ділянка під назвою "Чорнобиль 2", де жили військові, які мали обслуговувати радіолокаційну станцію "Дуга", створену радянською владою за часів холодної війни. Про це йдеться в сюжеті "2+2", передають Патріоти України.

"Містечко "Чорнобиль 2"- це був секретний військовий гарнізон, де проживали військовослужбовці та їх сім'ї. На картах він ніяк не значився, іноді писали, що це недіючий піонертабір.

На в'їзді на секретну цю дорогу стояв шлагбаум таблиці: "Стій! Прохід заборонено! Ведеться вогонь на ураження", - розповів гід по Чорнобильській зоні відчуження Тимур Задорожній.

Основним завданням військових було обслуговування радіолокаційної станції "Дуга": 26 тонн металу утворює антенний комплекс заввишки майже 150 метрів. Станція була створена під час холодної війни. На її спорудження влада СРСР витратила понад 7 млрд. радянських рублів.

Зливав ворогу позиції ЗСУ: Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП арештували без права застави

четвер, 25 квітень 2024, 9:59

Настоятеля Святогірської лаври УПЦ МП митрополита Арсенія, який поширював інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту, передають Патріоти України. Дослівно: "За клопотанням прокурорів Донецької обласної прокуратури уродженцю Респуб...

"Секс веде до... тероризму": У Росії закликали боротися зі сферою інтимних послуг

четвер, 25 квітень 2024, 9:57

Член громадської ради при ГУ МВС РФ у Москві Юрій Шаркович стверджує, що понад 10% росіян зайняті у сфері інтимних послуг, передають Патріоти України. Як розповіли у Telegram-каналі SOTA, про це він заявив на форумі так званої «ліги безпечного інтернет...