Заслужена власною кров'ю: Міноборони запровадило нагороду за поранення в бою

Легкі поранення позначають білою або срібною гілкою. Тяжкі — золотою або жовтою

Медаль Міністерства оборони України "За поранення"

В міністерстві оборони України запровадили нову нагороду - "За поранення". Медаль вручатимуть бійцям, які були поранені під час бою, повідомляють Патріоти України з посиланням на Головне управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення ЗСУ.

"Кількість поранень позначатиметься гілочками, які кріпляться на стрічці медалі та планці. Легкі поранення позначають білою або срібною гілкою. Тяжкі — золотою або жовтою", - йдеться в описі.

Медальна стрічка може містити максимум 3 гілочки різного кольору, а на планці для повсякденної форми одягу — лише одна за найтяжче поранення.

Затверджує нагородження особисто міністр оборони або уповноважена ним особа. Наприклад - начальник військового комісаріату для врученні на місці.

Всі медалі номерні для чіткого контролю, виключення підробок і незаконного використання.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...