Засновник мобільного оператора "Білайн": Помер відомий російський бізнесмен

У Швейцарії після тяжкої хвороби помер один із засновників мобільного оператора "Білайн", російський бізнесмен та меценат Дмитро Зімін. Йому було 88 років. Як написав на своїй сторінці у Facebook син Зіміна Борис, його батько останні місяці тяжко хворів. У Швейцарії він проходив лікування, повідомляють Патріоти України.

"Він пішов у повній свідомості, умиротворено, трохи сумуючи про нас і про життя, але все ж з полегшенням – останні місяці він тяжко хворів", – написав Борис Зімін.

Зімін у 1992 році заснував компанію "Вимпелком-Комунікації", яка працювала під торговою маркою "Білайн". Через десять років він створив та очолив фонд підтримки фундаментальної науки "Династія". У 2016 році разом із сином заснував міжнародну некомерційну організацію Zimin Foundation. Вона займається підтримкою науки та освіти. У 2005 році статки Дмитра Зіміна оцінювалися в 520 мільйонів доларів.

Бізнесмен народився 1933 року в столиці Росії Москві. Він закінчив Московський авіаційний інститут (факультет радіоелектроніки літальних апаратів). Після навчання працював у Проблемній лабораторії при кафедрі професора Михайла Неймана. Пізніше працював у Радіотехнічному інституті Академії наук СРСР.

Під бронь не підпадає: Дмитро Коляденко розповів, чи готовий вступити до лав ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 9:39

Відомий український шоумен і співак Дмитро Коляденко зізнався, чи піде він служити, якщо йому прийде повістка. Під час телемарафону Єдині новини Дмитро Коляденко зізнався, що перебуває на військовому обліку. Він підкреслив, що якщо отримає повістку, то...

Самогубця наостанок стала вбивцею: Киянка вистрибнула з 14-го поверху і впала на перехожу

четвер, 2 травень 2024, 9:14

У Києві жінка викинулася з 14-го поверху і впала на перехожу. Обидві загинули. Про це повідомив ТГ-канал Київ без цензури. . Напередодні повідомлялося, що з вікна багатоповерхівки на вул. Каштановій, 12б, вистрибнули двоє людей - жінка 1996 року нар...