Засоби, доступні кожному: Вчені з'ясували, що може нейтралізувати коронавірус за дві хвилини

У клінічних випробуваннях взяли участь 260 пацієнтів з вірусом COVID-19, які використовували зубну пасту і ополіскувачі для рота.

Американські дослідники з'ясували, що зубна паста, яка містить цинк або олово може знищити коронавірус в роті на 99,9% за дві хвилини. Результати дослідження опубліковані в медичному журналі British Dental Journal, повідомляють Патріоти України.

Таким чином фахівці хотіли зрозуміти, чи можуть засоби догляду за порожниною рота впливати на поширення COVID-19. «Результати показують, що деякі зубні пасти і рідини для полоскання рота можуть допомогти зменшити поширення SARS-CoV-2, вірусу, що викликає COVID-19, за рахунок тимчасового зменшення кількості вірусу в роті. За даними Центрів США по контролю і профілактиці захворювань, вірус поширюється через респіраторні краплі або маленькі частинки, які утворюються, коли інфікована людина кашляє, чхає, співає, розмовляє або дихає», - йдеться в публікації.
Також нейтралізувати коронавірус за 30 секунд зміг ополіскувач для порожнини рота з хлоридом цетилпіридинію (антимікробний компонент широкого спектру дії). У клінічних випробуваннях взяли участь 260 пацієнтів з вірусом COVID-19, які використовували зубну пасту і ополіскувачі для рота. Дослідники попереджають, що ці засоби потрібно використовувати для профілактики, а не для лікування COVID-19.

Уряд продовжив на місяць відстрочки від призову працівників підприємств: Що це означає

вівторок, 7 травень 2024, 16:52

У вівторок, 7 травня, Кабінет Міністрів ухвалив рішення продовжити на місяць термін дії чинних відстрочок від призову на військову службу під час мобілізації працівників підприємств. Про це йдеться на сайті Міністерства економіки України, передають Пат...

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...