"Засыпай поскорее, завтра нас с тобой хоронить...": Вірш про вбитих окупантами українських дітей змусив мережу плакати

У мережі набирає популярність вірш, присвячений вбитим та пораненим російською армією дітям на Одещині під час ракетного обстрілу багатоквартирного будинку смт. Сергіївки першого липня. Його активно поширюють з фотографіями зруйнованої будівлі, передають Патріоти України.

Автором чуттєвих рядків стала українська психологиня Вікторія Петренко. Її допис у Facebook набрав сотні поширень та реакцій.

Всього в тексті авторка згадала трьох дітей, які перед сном розмовляли зі своїми рідними. Комусь порадили не лягати біля стінки, щоб рятувальники швидше знайшли його під завалами, а когось – готували до смерті.

До речі, вірш написаний двома мовами – українською та російською.

З повним текстом можна онайомитися нижче

"Мам, а что мы завтра будем делать?

Давай с вишней пирог испечём, он вкусней!

Засыпай, солнышко... Отодвинься от стенки,

Чтоб под завалами нас нашли быстрей.

Бабушка, я считаю барашков –

Раз, два... пять... я уже хочу спать...

Засинай, моє серденько, та нехай

Кучеряве ягня довезе тебе лагідно в рай...

Деда, а когда придет утро –

Побежим на море чаек кормить?

Засыпай поскорее, завтра день трудный.

Завтра нас с тобой хоронить...", – йдеться в трагічних рядках.

Користувачі поширюють вірш, написаний 1 липня, як зі сторінки авторки, так і з власними фотографіями. В коментарях українці зізналися, що поезія викликала в них сльози на очах.

"Злість, ненависть, біль. Русофобія не досягла свого максимуму, але вони все роблять для цього. Плачу", "Дуже страшно", "Віка, плачу", "Чому ці нелюди нічого не відчувають? Як боляче", – написали читачі.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...