Застрелив з рушниці та втік: У Запоріжжі 18-річного хлопця заарештували за вбивство друга (фото)

18-річний житель Запоріжжя підозрюється у вбивстві 19-річного юнака пострілом з рушниці. За інформацією патрульної поліції Запорізької області, близько опівночі 18 лютого правоохоронців викликали на вулицю Вороніна до багатоквартирного будинку. Там, за словами анонімного заявника, зі зброї поранили людину, передають Патріоти України.

Інспектори приїхали, обстежили під'їзд, виявили відчинені двері на восьмому поверсі, а на підлозі сліди крові. В одній з кімнат квартири патрульні побачили юнака з вогнепальним пораненням грудної клітини та без ознак життя. Медики констатували смерть.

Патрульні встановили, що про подію повідомив мешканець першого поверху цього ж під'їзду, однак вдома його не було. Під час обстеження прилеглої території під балконом заявника правоохоронці помітили на снігу сліди, які вели до сусідньої лоджії. Там знайшли зброю.

У відділі комунікації поліції Запорізької області розповіли, що зброя належала 18-річному жителю Запоріжжя, а після стрілянини він викинув її з балкона. «Попередньо встановлено, що постріл було зроблено з рушниці, яку поліцейські знайшли під час обстеження прилеглої до будинку території під балконом на першому поверсі. На цьому ж місці виявлено два пістолети марки "ПМ", пістолет марки "ТТ" та нарізний карабін», — повідомили в поліції.

За кілька годин правоохоронці розшукали юнака: той переховувався у квартирі свого знайомого. При цьому спочатку патрульна поліція на своїй сторінці у Facebook повідомляла, що 18-річний хлопець самостійно звернувся на лінію 102 з повідомленням про своє місцеперебування, а також під час спілкування з патрульними пояснив, що вистрілив через власну необережність, а потім, злякавшись, сховав зброю під балконом та втік. Крім того, патрульні зазначали, що у квартирі, де знайшли труп, перебувала матір. За її словами, вона спала й не чула пострілів або шуму боротьби.

Однак згодом правоохоронці відредагували допис та видалили інформацію про пояснення юнака та про матір загиблого. Затриманому повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України — умисне вбивство. Шевченківський районний суд заарештував хлопця на 60 діб без права внесення застави.

Також відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України — незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Усю вилучену зброю відправили на дослідження до Запорізького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Депортації не буде? Одна з країн Європейського Союзу пообіцяла не висилати українців з недійсними паспортами

субота, 27 квітень 2024, 7:54

У Німеччині тимчасова посвідка на проживання для українців може бути отримана навіть без дійсного паспорта. Однак вона може бути видана лише за умови ідентифікації особи. Про це розповів представник Сенату Берліну у відповіді на запит DW, передають Пат...

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...