Затягнуло димом і смогом: Київ опинився на першому місці рейтингу найзабрудненіших міст світу

У понеділок, 5 вересня, Київ знову затягнуло смогом. Столиця Україна опинилася на першому місці рейтингу найбрудніших міст світу. Так, згідно з сервісом IQ-Air, за рівнем забруднення повітря Київ вранці 5 вересня став найзабрудненішим містом світу, передають Патріоти України.

На другому місці опинилася Богота (Колумбія), третій - Ель-Кувейт (Кувейт). Як пояснили в ДСНС, причиною задимлення у столиці України є торф'яні пожежі. Наразі на території регіону є два осередки – поблизу села Соснівка Вишгородського району та поблизу села Перше Травня Броварського району.

За даними рятувальників, причиною сьогоднішнього загоряння торфовища стало або неконтрольоване спалювання трави, або необережно кинутий недопалок. "90% вірогідності, що причиною стало або перше, або друге", - повідомили ТСН.ua рятувальники.

Варто зазначити, що станом на 13:00 Київ у рейтингу найзабрудненіших міст світу опустився з першої на шосту сходинку. Нагадаємо, уранці 5 вересня в Оболонському та Подільському районах, а також близьких до них територіях Київської області спостерігалося сильне задимлення повітря у зв’язку з пожежами в області. З часом їдкий смог накрив майже всю столицю. Водночас у КМДА наголосили, що задимленість у Києві утримуватиметься 5-6 вересня.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...